maandag, augustus 12, 2013

Arboga





 Het middeleeuwse bier was geen topper, een beetje te lang gestaan denk ik!

Morris dansers, een dansvorm uit Engeland uit de 15de eeuw.


Om de zomer nog wat te verlengen wilde ik een uitstapje maken naar de middeleeuwse feesten in Arboga, 45 min. met de trein. Aangezien ik de biljetten op tijd had gekocht waren die heel goedkoop. Het zou toch nog een dure reis blijken te worden...
De trein 's morgens (zaterdag) bleek een half uur vertragng te hebben, geen paniek er is een koffiehuis in de buurt van het station dus dat viel mee. Terug op het perron kreeg de trein meer en meer vertraging maar hij kwam dan toch. De vertraging was 's avonds nog steeds niet verdwenen, ook daar een half uur verloren ...Mattias' vertrouwen in de Zweedse spoorwegen heeft weer een felle deuk gekregen.
Maar Arboga is een mooie stad met kasseistraatjes met heel veel oude houten huizen aan de rivier. Vanop de straat kom je heel vaak in een mooie binnentuin terecht. Er was markt met eetwaren, handwerk, juwelen en iedereen had middeleeuwse kleren aan. Er was ook roeiwedstrijd met ouderwetse boten, was ook leuk. De steekspelen hebben we laten vallen (!).
Ik had treintickets geboekt voor de reis van 19u maar we hadden het eerder al gezien dus we zijn met een eerdere trein huiswaarts gekeerd maar hebben nieuwe tickets moeten kopen, die dubbel zo duur waren als de oorspronkeljke! Maar ja, we hebben ons geamuseerd.

2 opmerkingen:

Mammie zei

Heerlijke dag, zo blijkt!

Leona Reyskens zei

Ja, vakantie kost geld. Klinkt wel goed en geluk met het weer precies.